De Ruilwinkel

Winkelen zonder portemonnee

In de ruilwinkel wordt niet betaald met euro’s, maar met waardepunten die je kunt verdienen door spullen de winkel te brengen of door diensten of klussen voor anderen te verrichten. Zo helpen wijkbewoners elkaar en wordt iedereen er beter van!

Over ons
Sinds juli 2014 is Ruilwinkel Tilburg Zuid een plek waar je niet omheen kunt aan de Korvelseweg. Door de huidige en toenemende economische crisis hebben steeds meer mensen minder te besteden. Voor deze doelgroep is het fijn om mooie spullen te kunnen shoppen zonder geld te besteden.  In de ruilwinkel speelt geld immers geen rol. De ruilwinkel is geen doel op zich, maar een laagdrempelige plek waar sociale netwerken ontstaan en waar bestaande initiatieven worden versterkt. Onze winkel is professioneel ingericht en wisselt iedere 3 maanden van assortiment.

Organisatie 
De ruilwinkel is een burgerinitiatief en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Tilburg Akkoord. Enkele vrijwilligers hebben een werkgroep gevormd en zorgen voor het beleid en de toekomst van de ruilwinkel. Inmiddels zijn er +/- 20 vrijwilligers actief als winkelmedewerker.

Ook een bijdrage leveren?
Heb je interesse om aan de slag te gaan als vrijwilliger in de ruilwinkel, of wil je een bijdrage leveren aan het toekomstbestendig maken van de ruilwinkel als werkgroeplid? Stuur dan een mail naar: info@ruilwinkeltilburgzuid.nl.

OPENINGSTIJDEN
Woensdag: 11:00 – 16:00
Donderdag: 11:00 – 16:00
Zaterdag: 11:00 – 16:00

CONTACT
De Ruilwinkel
Korvelseweg 150
5025JL Tilburg
013-590 94 10

De Ruilwinkel