Wat is jouw droom?

Drôome Lôoper Korvel

Drôome lôoper

De start van 2022 van ook het startschot voor het nieuwe kunstwerk Drôomer lôoper. Een interactief kunstwerk over de dromen van de Korvelseweg. Het afgelopen jaar zijn onze kunstenaars vaak op pad geweest rondom de Korvelseweg. Samen met de bewoners en ondernemers uit de buurt zijn ze in gesprek gegaan over dromen. Deze dromen zijn verzameld en vormen samen de rode draad van het kunstwerk. Een licht installatie waarin het publiek met zijn hoofd in de wolken staat en kan luisteren naar de dromen van de buurt. Als de zon ondergaat, gloeien de Loopers en de droomwereld van de buurt op. 
Op 14 april 2023 was het dan eindelijk zo ver en werd de Drôome Lôoper geopend voor publiek! Wethouder Çelik opende het pocket park, wat voor het kunstwerk is aangebracht dankzij Gemeente Tilburg.

Opening van het kunstwerk
Foto’s door Zoë Jurriëns

“Wij als gemeente zijn nauw betrokken: met kleine innovatieve ingrepen in de openbare ruimte zoals deze maken we de stad aantrekkelijker. Interventies, die uniek en onverwacht zijn en waar mensen blij van worden”.

Gemeente Tilburg

Het Brabants Dagblad schreef meerdere artikelen over het verloop van het kunstwerk. Meer lezen over dit project? Bekijk hier en hier de artikelen over het verloop en hier over de opening!

Brabants Dagblad

Het Algemeen Dagblad kwam langs tijdens het verzamelen van de dromen. Lees hier het hele artikel!

Algemeen Dagblad

Visualisatie van het dromenloket

Soundscape van de dromen uit de buurt.

Voor dit project vertrekken wij uit de verhalen van de mensen uit de buurt. In de beginfase zijn er op verschillende plekken in de buurt van de Korvelseweg mensen interviewen rondom thematiek dromen. Wat was jouw droom als kind? Wat is jouw droom nu ?
Met een rijdend dromen loket met een grote spiegel erin hieraan worden de buurtbewoners geïnterviewd. Op dit loket ligt een grote spiegel die op de wolken is gericht. In deze spiegel zijn de vragen van het interview gegraveerd. Met het rijdende dromen loket zijn in 2022 dromen verzameld om te gebruiken voor het kunstwerk.

 

Bekijk hier alle video’s over Drôome Lôoper

Teaser

Drôome loket

Opening

Onze kunstenaars stellen zich voor

Tom Heintz en Jolein Kop zijn als scenografen en theatermakers bezig met de aandacht voor de kleine dingen van het leven, om daar momenten voor te creëren en verwondering voor op te roepen.

Heintz & Kop zijn makers uit twee verschillende disciplines: Tom Heintz (1992) met een achtergrond in theater (Academie voor Theater) en Jolein Kop (1995) met een achtergrond als vormgever (Art, Communication and Design). Beide afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en de Master Scenography van de HKU. Als makers duo maken zij projecten op het snijvlak van beeldende kunst en theater. Theater is dé plek is om aandacht te vragen voor het gewone en daar een stem aan te geven. Beeldende kunst zorgt ervoor dat via het materiaal een verhaal of beeld tastbaar wordt gemaakt. Binnen deze kruisbestuiving ontwikkelen Heintz & Kop een eigen signatuur, een theatrale-installatie. Een theater zonder acteurs en zonder monologen. Een kunstwerk wat bestaat uit een proloog, een episode en een epiloog aan toegevoegd is. Een werk waar het licht en het materiaal de hoofdrol krijgen.

Meer weten? Check de link! www.heintzkop.com

Tom Heintz & Jolein Kop
Foto door Zoë Jurriëns

UITVOERING

Kunstenaars: Heintz & Kop – Tom Heintz & Jolein Kop
Soundscape: Tyas D’Hont & Bart van Veenendaal
Technische realisatie: Serge Gruson
Dramaturgie: Juriaan Achthoven
Communicatie: Justin Jankovits
Camera: R&SKE – Renske van Gestel
Constructie: ETEMF Tilburg – Yasser Youssef & Jeroen Damen
Artistieke begeleiding: Niko de Wit

Werkgroep Korvel

Voorzitter Korvel Vooruit: Peerke Hessels
Lintenmanager: Audrey van Doornspeek
Projectassistent: Renske van Gestel
Architect
/bewoner: Dagmar Ebbeling
Kunstenaar
: Niko de Wit
Gemeente
Tilburg: Peter van den Berk
KunstLoc
Brabant: Liesbeth Jans
Ondernemer
: Dieuwertje Vorstenbosch

 

 

Mede mogelijk gemaakt door

 • Ondernemersvereniging Korvel Vooruit
 • Prins Bernard Cultuur Fonds
 • Spiegelglasfonds Tilburg
 • Postcode Loterij Buurtfonds
 • Gemeente Tilburg
 • Stek architecten
 • Archimedes Bouwadvies
 • VVE de Gardiaan 2

 

Speciale dank aan

 • Alle dromen donateurs
 • Elly Kop – Muller
 • Karlijn Vlaardingerbroek
 • Max Gruson
 • Roland Kop

Foto’s door Zoë Jurriëns