Wat is jouw droom?

Drôome Lôoper Korvel

Drôome lôoper

De start van 2022 van ook het startschot voor het nieuwe kunstwerk Drôomer lôoper. Een interactief kunstwerk over de dromen van de Korvelseweg. Het komende half jaar zullen wij met het dromen loket op verschillende plekken in de straat te vinden zijn. Samen met de bewoners en ondernemers uit de buurt willen we in gesprek gaan over dromen. Deze dromen worden verzameld en zullen samen de rode draad vormen van het kunstwerk wat dit medio 2022 zal worden gepresenteerd. Een licht installatie waarin het publiek met zijn hoofd in de wolken staat en kan luisteren naar de dromen van de buurt. Als de zon ondergaat gloeien de Loopers en de droomwereld van de buurt op. 

Visualisatie dag en nacht.

“Wij als gemeente zijn nauw betrokken: met kleine innovatieve ingrepen in de openbare ruimte zoals deze maken we de stad aantrekkelijker. Interventies, die uniek en onverwacht zijn en waar mensen blij van worden”.

Gemeente Tilburg

Visualisatie van het dromenloket.

Soundscape van de dromen uit de buurt.

Voor dit project vertrekken wij uit de verhalen van de mensen uit de buurt. In de beginfase willen wij op verschillende plekken in de straat mensen interviewen rondom thematiek dromen. Wat was jouw droom als kind? Wat is jouw droom nu ? Wat heeft jou naar de korvelseweg gebracht? Met een rijdend dromen loket met een grote spiegel erin hieraan worden de buurtbewoners geïnterviewd. Op dit loket ligt een grote spiegel die op de wolken is gericht. In deze spiegel zijn de vragen van het interview gegraveerd. Met het rijdende dromen loket gaan we langs de deur, maar zullen ook op buurtfeesten, braderieën of andere evenementen van de buurt staan om op die manier dromen te vangen. Die worden uiteindelijk gemonteerd tot een muzikale soundscape die in de 3 installaties te horen zijn.

 

Onze kunstenaars stellen zich voor

Tom Heintz en Jolein Kop zijn afgestudeerd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tom als theatermaker en Jolein als ervarings ontwerpster. Samen maken wij projecten op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Beiden vertrekken we uit de verhalen van de mens, Tom vertelt ze en Jolein geeft hier vorm aan.

Door de samenwerking tussen de twee disciplines maken we méér dan alleen een statisch beeld. We halen je uit de realiteit en dompelen je onder in droomwerelden. We vertellen de geschiedenis en de verhalen van een plek of gebeurtenis. We ontwerpen ontmoetingen met licht, geluid en omgeving. Een interactieve wisselwerking tussen publiek en het kunstwerk. Ons werk is dan ook net als de Korvelseweg constant in beweging.

www.tomheintz.eu

www.joleinkop.com

Kunstenaars: Tom Heintz & Jolein Kop

Communicatie: Justin Jankovits
Soundscape: Tyas D’Hont & Bart van Veenendaal
Technische realisatie: Serge Gruson
Camera: R&SKE – Renske van Gestel

Constructie: ntb
Spiegels: ntb
Artistieke begeleiding: Niko de Wit

 

 

Werkgroep Korvel
Voorzitter Korvel Vooruit: Peerke Hessels
Lintenmanager: Audrey van Doornspeek
Architect/bewoner: Dagmar Ebbeling
Kunstenaar: Niko de Wit
Gemeente Tilburg: Peter van den Berk
KunstLoc Brabant: Liesbeth Jans
Ondernemer: Dieuwertje Vorstenbosch
Projectassistent: Renske van Gestel

 

 

Mede mogelijk gemaakt door
Ondernemersvereniging Korvel Vooruit
Prins Bernard Cultuur Fonds
Spiegelglasfonds Tilburg
Postcode Loterij Buurtfonds
Gemeente Tilburg
Stek architecten
Archimedes Bouwadvies

Speciale dank aan
Elly Kop – Muller
Karlijn Vlaardingerbroek