ONDERNEMEN

volop kansen en mogelijkheden
OndernemerPandeigenaar

ONDERNEMER

Ondernemersinfo

De Stichting Tilburgse Linten is een samenwerkingsverband tussen alle ondernemers gevestigd aan het Korvellint (Korvelseweg, Korvelplein, Sint Annaplein, Lieve Vrouweplein, Zomerstraat en Laarstraat) en die aan het Besterdlint (Besterdring, Besterdplein, Molenbochtstraat, NS-plein).

Als Stichting boekten we de afgelopen jaren een flink aantal successen. De leegstand op beide Linten is flink gedaald en er zijn structurele samenwerkingsverbanden gestart tussen ondernemers, gemeente, makelaars en pandeigenaren. Ook is er een Lintenmanager aangesteld. Ons gezamenlijk doel voor de komende jaren is om meer bezoekers te trekken, bezoekers die langer blijven, meer besteden en vaker terugkomen. Aan de hand van zeven thema’s maken we de Linten Korvel en Besterd nog aantrekkelijker voor consument, ondernemer en pandeigenaar.

Bent u van plan zich binnenkort aan een van de Linten te vestigen of heeft u zich onlangs hier gevestigd dan kunt u hier alle belangrijke informatie in beknopte vorm terugvinden. Op onderstaande knoppen staat informatie over de ondernemersvereniging en wat deze allemaal voor u kan betekenen. Verder staan er belangrijke en handige telefoonnummers en email-adressen in.

PANDEIGENAAR

BIZ Korvel en Besterd, samenwerken loont!

Hoe mooier, schoner, aantrekkelijker en veiliger het is op Korvel en Besterd, hoe beter het is voor bezoekers, ondernemers én voor u, als vastgoedeigenaar.

De projecten en activiteiten die tot nu toe zijn georganiseerd, worden betaald door ondernemers en de gemeente. Met het instellen van een BIZ dragen ook alle pandeigenaren een steentje bij aan een positieve ontwikkeling van de Linten Korvel en Besterd. Door meer samenwerking en een gerichte aanpak zorgen we gezamenlijk voor o.a. een hoger vastgoedrendement, een betere waardeontwikkeling en een betere verhuurbaarheid van de panden. Het initiatief voor het oprichten van de BIZ ligt bij de vastgoedeigenaren, vertegenwoordigd door de (in oprichting zijnde) Stichting BIZ Korvel en de Stichting BIZ De Besterd.

Wat is een BIZ?

De Bedrijven Investeringszone (BIZ) is de enige wettelijke formele mogelijkheid om alle vastgoedeigenaren te laten bijdragen aan de economische ontwikkeling van een gebied. Waarmee we dus voorkomen dat slechts een deel van de eigenaren vrijwillig bijdraagt en de overige eigenaren wel profiteren van de voorzieningen en activiteiten, maar niet meebetalen. Met een BIZ worden eigenaren evenredig belast (per jaar per WOZ-object € 250,-), want iedereen doet mee. En de BIZ wordt voor 5 jaar ingesteld, daarmee is er zekerheid van inkomsten en hoeven we niet elk jaar ‘met de pet rond te gaan’. Daarmee verzekeren we een structurele aanpak.  De BIZ geldt voor een bepaald afgebakend gebied.

 

Een pand kopen of u vestigen op de winkellinten Korvel en Besterd?

Welkom op de Tilburgse winkellinten Korvel en Besterd! Wij helpen u graag verder als u overweegt om een pand te kopen of te huren op Korvel of Besterd. Korvel en Besterd zijn ‘de twee gespierde armen aan weerszijden van het centrum, die het lichaam van Tilburg van een flinke dosis kracht voorzien’. Ons motto is ‘armen uit de mouwen, handen in elkaar’.

Om u snel wegwijs te maken in het reilen en zeilen op de Linten, vindt u in deze informatiebrochure een aantal zaken die u op weg helpen. Voor vragen kunt u altijd terecht bij lintenmanager@tilburgse-linten.nl. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen als nieuwe eigenaar of als nieuwe ondernemer. Klik op onderstaande knop om te kijken wat de Linten u kunnen bieden.