Stichting Krachtig Zuid presenteert:

KONINGSDAG KORVEL 2019

Welkom op Koningsdag 2019

Twee jaar is het alweer geleden dat we bezoek kregen van de koninklijke familie. Onze koning slaat dit jaar Tilburg over maar het feest zal er n iet minder om zijn. Sterker nog, op zaterdag 27 april wordt er op de Korvelseweg en omgeving een feest gevierd dat de boeken in zal gaan als een onvergetelijk en spetterend feest. Ook dit jaar trakteert Krachtig Korvel de bezoekers op een feest met verschillende optredens van zowel lokale als nationale artiesten. Korvel werkt dit jaar samen met verschillende stichtingen en goede doelen. Tientallen kraampjes van uiteenlopend karakter zullen hun specialiteiten tonen, er is livemuziek, theater, kunst, dans, een skatebaan en diverse workshops. Kortom wees erbij en maak het mee!

 

Programma

Koningsdag 2019 heeft plaatsgevonden op zaterdag 27 april. Mede dankzij onderstaande optredens werd het een gezellige dag. 

T-SiNG! op Koningsdag Korvel!

Kom kijken en luisteren naar T-SING! vanaf 13.00uur rondom het Annaplein.
T-SiNG! is niet zomaar een koor maar een ambitieuze vocalgroup met de focus op zowel kwaliteit als entertainment. Men-only!. Sinds 2011 is Tilburg dit spetterende vocaal initiatief rijker! Een groep zangers die staat voor kwaliteit en met drang naar progressie in het DNA! Het repertoire van T-SiNG! bestaat uit barbershopsongs, close harmony en arrangementen van bekende popsongs. Alle songs worden uit het hoofd gezongen en dat geeft de mogelijkheid om in een intense beleving te komen. Zo kan het koor met volle teugen van een optreden genieten en dat komt in de uitstraling dan ook krachtig over.

Naast verder ontwikkeling van muzikaliteit, zang en sound wil T-SiNG! ook meer theatrale elementen aan de performance toevoegen om de entertainmentwaarde te verhogen. T-SiNG! wordt (steeds) leuker voor het publiek! T-SiNG! staat onder leiding van Michiel Bekker en werkt met coaches voor ‘Singing & Music’ (Stuart Sides) en voor ‘Presentation & Entertainment’ (Annemiek Nienhuis).

Dat T-SiNG! zich inmiddels kan scharen tot de topkoren van Nederland is duidelijk uit prestaties die werden neergezet in de afgelopen jaren tijdens (inter)nationale competities. Tilburg zet zich met T-SiNG! op de kaart!

 • In 2017 is T-SiNG! Nederlands Kampioen “Male Barbershop Chorus” geworden. Een internationale jury gaf T-SiNG! een score, die nooit eerder door een Barbershop mannenkoor was gehaald. Recent tijdens de conventie in maart 2019 werd opnieuw een verdienstelijke tweede plaats gehaald met een mooie score.
 • Als Nederlands kampioen is T-SiNG! afgevaardigd naar de Europese Conventie voor Barbershop muziek in Bournemouth, UK. Hier werd 5de in de rangorde van de Europese kampioenskoren.
 • In 2018 was T-SiNG! op uitnodiging te gast tijdens het Duits Barbershop Festival in München.

FEESTJE IN TILBURG op Koningsdag Korvel!

Dat wordt weer een mooi feestje tijdens Koningsdag op Korvel. Met optredens van Angelo de Jong, Haico Vos, Henry Huismans, Corné Delanos en Wesley van Gorp gaat dat ongetwijfeld lukken. Trek je feestpak aan en kom op 27 april naar Korvelseweg 259, bij ijstijd Tilburg.

  Nova Fire

  Josefien van Nova Fire komt jullie ieder uur verblijden met een hoopdance workshop voor kinderen (en volwassenen) .
  ” Vandaag op Koningsdag kun jij trucjes leren en dansen met de hoelahoep. Elk heel uur, vanaf 11uur geeft Josefien van @novafiredance een workshop van 20 minuten om jou te leren hoepelen. Tussen 11u en 17u kun jij ook vrij hoepelen. Geschikt vanaf 6 jaar. Ook leuk voor volwassenen. Dans jij mee? ” 
  Meer weten over Josefien haar activiteiten?  https://www.novafire.nl en volg haar op facebook en instagram onder @novafiredance

   ReWard Countryband

   ReWarD is een Nederlandse countryband die zich bezig houdt met het spelen van de zogenaamde ”Real Country Music”. Countrymuziek die hoofdzakelijk Amerikaans georiënteerd is.

   De band bestaat uit 5 doorgewinterde muzikanten die hun ervaringen opgedaan hebben in diverse countrybands zoals Grand Canyon, Big Wheel en Canyon Trail. Spil van de band is zanger/gitarist John McCray die ondersteund wordt door de muzikale interacties van steelgitarist Henry Klaassen en leadgitarist Rob Laupman. De basis van de band wordt gevormd door het rhitmetandem basgitarist Twan Damen en drummer John van Beers. Twan en Rob doen ook de backingvocals. Ondersteund door onze eigen geluidsman Jan van Dijken betaamt ReWarD met een uitgebreid countryrepertoire bestaande uit ballads en stevige uptempo nummers een leuk optreden te kunnen neerzetten voor de echte country liefhebbers. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke gage.

    Internationale optredens bij Berlijn met o.a.

    Rebels of the jukebox (Duitsland)
    Harde Gitaren en Melodische harmoniezang in combinatie met catchy liedjes maakt een waar feest om naar te luisteren. Caro en Ben zijn top op elkaar afgestemd en zorgen voor dansbare muziek met Folkse invloeden.

    Haze (Schotland)
    Haze is een 5 persoons up-and-coming band uit Glasgow. Bestaande uit zang, gitaar, drum, bas en toetsenist, maken ze muziek met invloeden van jazz- en neo-soul artiesten. Door hun liefde voor muziek en een breed scala aan muzikale invloeden maken ze uniek en pakkende muziek.

    Dyno (Italië)
    DYNO is het alter ego van Dino Martinelli. Deze singer-/songwriter maakt met zijn elektrische gitaar jazzy muziek met blues melodieën en een kleine folk toets er doorheen. Kortom genieten

    Chambre 36 (Frankrijk)
    Dit is een Hip-Hop Kwintet die aan de ene kant, houdend aan de hip-hop codes: kick-drum, bas, songteksten die perfect combineren en zwaar gebruik van samples, aan de andere kant geven ze hun eigen draai hieraan door akoestische instrumenten en elektronische geluiden.

    Mai en de maistro’s
    Je hebt hem misschien wel eens eerder gezien op Mai Sweet Valentine, op het grote podium van 013, of in de afwas bij Berlijntje. Mai Romswinckel gaat dit jaar met koningsdag weer spelen op de Korvel, dit jaar onder begeleiding van Loes Bisschop en met de zang van Merle Korthout! Dus op kom op koningsdag zo snel mogelijk naar het buitenpodium bij Berlijn op de Korvel om te genieten van een akoestische mix van eigen werk en covers. Zij hebben er al zin in, jullie ook?

    Blue Monday
    Pop, rock en alles wat daar tussenin zit! De bandleden van Blue Monday zijn net zo divers als de muziek die wordt gespeeld. De band heeft een vast repertoire aan leuke covers, maar is het afgelopen jaar ook een nieuwe weg ingeslagen met als resultaat zes eigen nummers.

    Speciaal voor Koningsdag spelen zij een set met hun knallende covers! De band bestaat uit Elsje en Kelly (beiden zang), Maurice (basgitaar), Miek (drums), Barry en Lieke (beiden gitaar).

    The Five Folkers
    Geïnspireerd door de tijdloze Dubliners spelen The Five Folkers vrolijke Ierse folk. De instrumenten van The Five Folkers lijken hierbij rechtstreeks uit een Ierse pub te komen. En dat is precies de sfeer die je zult meemaken bij een optreden van The Five Folkers. Great music, great fun, great craic!

    Fijahborn

    In 2014 ontstond de Roots Reggaeband Fijahborn. Opgezet door grondlegger en bandleider Cedric Martina (vocals) samen met Timo de Kok alias King Jahmo (bass)
    Na het vertrek van zowel de toetsenist als de gitarist in 2016 is de band doorgestart met twee nieuwe bandleden. Op dit moment bestaat Fijahborn versie 2.0 uit;
    Cedric Martina – Vocals
    Timo de Kok alias King Jahmo – Bass/Backing Vocals
    Rachel Robijn – Alt Sax/Backing Vocals
    CJ Martina – Drum
    Simone Waijers – Backing Vocals
    Micha Ton – Keys
    Erik de Ridder – Guitar
    De professionele muzikanten maken samen vrolijke eigenzinnige Roots Reggae. Ze halen hun inspiratie uit zeer uiteenlopende muziekstijlen waaronder rock, funk, pop, jazz en uiteraard reggae.
    Samen werkt het multiculturele gezelschap aan een geheel eigen sound.
    De vele live shows op of in onder andere; Festival Mundial, ’t Ij Festival Amsterdam, Altstad Eindhoven, Samenloop voor Hoop, Poppodium 013 en vele andere bekende en minder bekende festivals en podia zorgden ervoor dat de naam Fijahborn al snel een begrip werd in
    zowel binnen- als buitenland.
    In 2017 maakte Fijahborn hun tour door de UK en speelden zij onder andere op het One Love Festival. In hetzelfde jaar boekte de band een hit in Curaçao met ‘Think about this (this, this)’. Naar aanleiding van een bezoek van zanger en bandleider Cedric aan het eiland in 2018 en een televiesie- en radiointerview, verscheen ook hun song ‘Giving’ daar in de top 40.
    Met het energieke karakter hun enthousiasme weten ze elk publiek snel voor zich te winnen. Een optreden van Fijahborn is een authentiek muzikaal Roots Reggae feest!

    In 2019 zal Fijahborn de diverse festivals en podia weer aandoen en van zich laten horen.

     Gratis Action Painting voor kinderen vanaf 7 jaar!

     Neem een voorproefje van een kinderfeestje Action Painting bij Dewy Baak Art.

     Je kunt het op Koningsdag gratis uitproberen en je krijgt ook nog eens je eigen kunstwerk mee naar huis!
     Heerlijk gooien en smijten met verf totdat er een prachtig schilderij is ontstaan!
     Deze activiteit is ook zeer geschikt voor volwassenen maar op Koningsdag enkel voorde kleintjes onder ons!

     Voor meer informatie: www.dewybaak.nl

     Mini-ramp wedstrijd!

     Word jij KING OF THE KORVEL?

     Grote Skatewedstrijd georganiseerd door Ladybird Skatepark. Kom jij getuigen zijn van dit spektabel, haast je dan op Koningsdag naar Korvelseweg 179 en moedig onze helden aan!

     Gratis Kinderschminken bij Peerke

     Al jaren een traditie , dus ook dit jaar kunnen kinderen zich gratis laten schminken tijdens koningsdag op Korvel bij Peerke Korvelseweg 159. Een team van grimeurs staat klaar om kindergezichten om te toveren tot mooie prinsessen , vlinders , poezen en bloemen of stoere tijgers , zeerovers en soldaten . Terwijl de kinderen mooi gemaakt worden kunnen vaders moeders opa’s en oma’s even rustig kijken wat voor leuke spullen Peerke Gebruikte Meubels in de aanbieding heeft ,natuurlijk ben je ook zonder kinderen van harte welkom om een kijkje te nemen in de 600m2 grote showroom vol met gebruikte meubels van topkwaliteit en leuke woonaccessoires zoals de grote collectie moderne en klassieke facetgeslepen spiegels .Let op de speciale aanbieding van gratis bezorgen . Natuurlijk kun je ook leuke kleding scoren bij Zsa Zsa’s vintage kleding zowel op straat als in de winkel

     Graag tot ziens op 27 april van 10.00 tot 17.00 uur

          

     Kraam
     Wil je als (niet-Korvel) ondernemer een kraampje huren? Klik dan op deze link: http://www.jaarmarkten.org

     Grondplaats
     Wil je zelf een grondplaats huren op de gezelligste markt van Nederland, dat kan natuurlijk. De kosten voor een plaats van 8 vierkante meter bedragen €20 (plus €20 borg die men terugkrijgt als de plaats netjes achtergelaten wordt aan het einde van de dag). Stuur een mailtje naar jaarmarkten@home.nl om je aan te melden

     Kinderplaatsen zijn er ook weer dit jaar en zijn helemaal gratis (wel wordt er €20 borg gevraagd, die je aan het einde van de dag weer terugkrijgt). Je krijgt dan een plaats van 4 vierkante meter. Stuur een mailtje naar jaarmarkten@home.nl om je aan te melden

     Deelname Koningsdag Korvel
     Ben je ondernemer op Korvel en je wilt deelnemen aan Koningsdag Korvel 2019 op de gezelligste markt van Nederland, dat kan natuurlijk. Op Chainels is er de mogelijkheid je op te geven voor een kraam. 

      

      

     Foto’s Koningsdag Korvel 2017

     Bekijk hieronder een impressie van het evenement:

     Foto’s Koningsdag Korvel 2016

     Bekijk hieronder een impressie van het evenement:

     Foto’s Koningsdag Korvel 2015

     Bekijk hieronder een impressie van het evenement: