Geslaagde 3e editie ‘Heel Besterd Bakt’

Zaterdag 22 september vond de finale van de derde editie van ‘Heel Besterd Bakt’ plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur was het een gezellige drukte op het Besterdplein. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt uiteraard de finale van de hobbybakwedstrijd.

Candybar Chocolate wint!
Een vakkundige jury bestaande uit: Esmah Lahlah (buurtwethouder), Anita Ammann (Bakkerij Eigenzinnig), Anne (Anne Travel Foodie), Maaike van Lieshout (Bakkerij Floor van Lieshout) en Doris van Veen (dochter van meesterdpatissier Rudolph van Veen) had de belangrijke taak om uit vijf finalisten de winnende taart te kiezen. De wedstrijd werd gewonnen door Anne Denissen met haar ‘Candy Chocolate’. Anne gaat samen met Bakkerij Eigenzinnig of haar winnende Candy in de winkel komt. Wel gaat ze de candybars aanbieden aan de gemeenteraad!

Tilburgse koffie / thee met taart
Buurtbewoners hadden allemaal een uitnodiging in de brievenbus gekregen en wisten de weg naar het Besterdplein goed te vinden. Maar ook toevallige voorbijgangers schoven graag even aan voor een kopje tilburgse koffie van het Bèkske en Tilburgse thee van Art of tea en natuurlijk een lekker stukje taart. Alle bezoekers kregen een stemformulier waarop zij konden aangeven welke taart in hun ogen de beste/mooiste was. De publieksprijs werd gewonnen door Bo Jessen met haar Kruiken Progress

Prijzen, prijzen, prijzen!
Niet alleen de hobbybakkers uit de finale konden mooie prijzen winnen. Voor de bezoekers werden er de hele dag door verschillende loterijen georganiseerd. De ondernemers van de Besterd hadden hiervoor mooie kleine en grotere prijzen ter beschikking gesteld, waaronder wijn, waardebonnen, verrassingspakketten en een zonnebril. Er zijn een hoop mensen blij gemaakt deze dag!

Bekijk hier het filmpje op Facebook en hier voor de recepten.

Bakwedstrijd – 3e editie Heel Besterd Bakt 2018 (Schrijf nu in!)

Na het succes van vorig jaar (link naar verslagje vorige jaar) organiseert de ondernemersvereniging Besterd de 3e editie van Heel Besterd Bakt. Dit evenement bestaat uit een bakwedstrijd voor iedereen die het leuk vindt om taarten te bakken Ben je hobbybakker dan kun je gratis meedoen aan onze bakwedstrijd door ‘ik wil graag meedoen’ te sturen naar heelbesterdbakt@korvel-besterd.nl. Je hebt altijd prijs! Op zaterdag 22 september is de grote finale op het Besterdplein. Een deel van het Besterdplein wordt dan omgetoverd tot een tearoom. Je bent sowieso van harte welkom om langs te komen voor gratis koffie, gebak en natuurlijk om de bakfinalisten aan te moedigen.

23-09-2017: Zeer geslaagde finaledag ‘Heel De Besterd Bakt’

Zaterdag 23 september vond de finale van de tweede editie van ‘Heel De Besterd Bakt’ plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur was het een gezellige drukte op het Besterdplein. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt uiteraard de finale van de hobbybakwedstrijd.

Chips-chocoladetaart wint
Een vakkundige jury bestaande uit: Mario Jacobs (buurtwethouder), Anita Ammann (Bakkerij Eigenzinnig), Loraine de Jonge (Meesterbakker De Bakclub), Maaike van Lieshout (Bakkerij Floor van Lieshout) en Carla de Nijs (Foodtrendwatcher Emté/Sligro) had de belangrijke taak om uit vijf finalisten de winnende taart te kiezen. De wedstrijd werd gewonnen door Hoda Ouwerkerk met haar ‘Chips-chocoladetaart met gemengde noten’. Hoda won naast diverse mooie prijzen als klap op de vuurpijl dat de taart vanaf komende vrijdag te koop bij is Bakkerij Eigenzinnig.

Koffie met taart
Buurtbewoners hadden allemaal een uitnodiging in de brievenbus gekregen en wisten de weg naar het Besterdplein goed te vinden. Maar ook toevallige voorbijgangers schoven graag even aan voor een kopje koffie en een lekker stukje taart en lieten de weekboodschappen nog eventjes wachten. Alle bezoekers kregen een stemformulier waarop zij konden aangeven welke taart in hun ogen de beste/mooiste was. De publieksprijs werd gewonnen door Nicole van Uden met haar London Fog Cake.

Prijzen, prijzen, prijzen!
Niet alleen de hobbybakkers uit de finale konden mooie prijzen winnen. Voor de bezoekers werden er de hele dag door verschillende loterijen georganiseerd. De ondernemers van de Besterd hadden hiervoor mooie kleine en grotere prijzen ter beschikking gesteld, waaronder wijn, waardebonnen, verrassingspakketten en een zonnebril. Er zijn een hoop mensen blij gemaakt deze dag!

Springen, bouwen, kleuren
Voor de kinderen was er een luchtkussen, uiteraard in de vorm van een taart, en ook de grote legoblokken zorgden voor veel vermaak en mooie bouwwerken. Daarnaast kwamen diverse kinderen prachtig ingekleurde kleurplaten inleveren waarmee zij kans maken op een leuke bakkersschort. De winnaars hiervan krijgen de laatste week van september bericht.

Geslaagde finaledag
Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde tweede editie met veel vrolijke bezoekers en enthousiaste taartbakkers. Het weer was ons goed gezind en het was duidelijk goed toeven in de najaarszon. Er waren een stuk meer bezoekers dan in 2016, die ook nog gezellig bleven hangen. Onder het publiek werd meermaals de waardering uitgesproken voor de ondernemers van de Besterd die dat allemaal mogelijk maakten. Dit belooft veel goeds voor volgend jaar. Op naar Heel De Besterd Bakt 2018!

Tekst: Jesca Versteegh – Tekstbureau Grenzeloos
https://www.facebook.com/events/340296206407859/

 

15-09-2017: 5 Finalisten Heel De Besterd Bakt bekend!

Tilburg, 15 september. De 5 finalisten die doorgaan naar de finale van Heel De Besterd Bakt op 23 september zijn bekend: Nathalie Moorman, Nicole van Uden, Patrick van Oirschot, Eveline van Duijnhoven & Hoda Ouwerkerk. (foto van links naar rechts)

Het was een moeilijke keuze voor de jury. De 10 hobbybakkers hadden zich verzameld bij Cafe de roemer voor de halve finale. Het enthousiasme en vakkennis was bij elke kandidaat ruimschoots aanwezig. Een zeer geslaagde avond en ook de niet winnaars gingen met een mooie prijs naar huis aangeboden door Bakkerij Eigenzinnig en debakclub.nl

Kom op 23 september deze finalisten aanmoedigen tijdens Heel De Besterd Bakt van 10:00 -17:00 uur op het Besterdplein. De 2e editie van Heel De Besterd Bakt wordt aangeboden door de ondernemersvereniging Besterd. Zij nodigen de Tilburgers van harte uit om langs te komen voor koffie en taart! (toegang is gratis)  https://www.facebook.com/events/340296206407859/

DECEMBER 2017 Besterd’s smakelijke decembermaand

Winkellint Besterd heeft ruim 100 speciaalzaken waar de eigenaar u graag adviseert.

Als blijk van waardering bieden de ondernemers van de Besterd u in december een smakelijke attentie aan. Zo kunt u ons mooie winkelgebied op een persoonlijke en gastvrije manier beleven. Houd u deze website in de gaten voor nadere informatie of volg ons op facebook. https://www.facebook.com/WinkellintenKorvelBesterd/