De Open Monumentendag 2019 heeft als landelijk thema Plekken van plezier. Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naartoe gingen en gaan. Of dat nu het theater, een park, een sportclub of een café is, het wemelt in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd.

In Tilburg en Berkel-Enschot zijn een aantal panden opengesteld waar u met plezier naartoe kunt gaan. Er zijn rondleidingen, live muziek, horeca, sport en spel, en nog veel meer activiteiten. Op zaterdag 14 september zijn monumenten in Berkel-Enschot te bekijken en op zondag 15 september monumenten in Tilburg.

De monumenten / locaties zijn van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Enkele monumenten zijn op andere tijden open. Deze informatie vind je bij de omschrijving van het betreffende monument.

Op Korvel zijn twee panden opengesteld: kosthuis Vincent van Gogh op Sint Annaplein 18-19 en de Korvelse kerk. Op deze twee locaties is ook een wandelroute Korvelseweg te halen die langs een tiental monumenten op de Korvelseweg voert. Vanaf Sint Annaplein worden om 12.00 en 14.00 uur twee gratis rondleidingen gegeven door Korvel en binnenstad met Vincent van Gogh als thema (verzorgd door de Stadsgidserij; ca. 3 km).

Bekijk alle monumenten die tijdens het weekend geopend zijn achter deze link.