Geslaagde 3e editie ‘Heel Besterd Bakt’
Zaterdag 22 september vond de finale van de derde editie van ‘Heel Besterd Bakt’ plaats. Van 10.00 tot 17.00 uur was het een gezellige drukte op het Besterdplein. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt uiteraard de finale van de hobbybakwedstrijd.

Candybar Chocolate wint!
Een vakkundige jury bestaande uit: Esmah Lahlah (buurtwethouder), Anita Ammann (Bakkerij Eigenzinnig), Anne (Anne Travel Foodie), Maaike van Lieshout (Bakkerij Floor van Lieshout) en Doris van Veen (dochter van meesterdpatissier Rudolph van Veen) had de belangrijke taak om uit vijf finalisten de winnende taart te kiezen. De wedstrijd werd gewonnen door Anne Denissen met haar ‘Candy Chocolate’. Anne gaat samen met Bakkerij Eigenzinnig of haar winnende Candy in de winkel komt. Wel gaat ze de candybars aanbieden aan de gemeenteraad!

Tilburgse koffie / thee met taart
Buurtbewoners hadden allemaal een uitnodiging in de brievenbus gekregen en wisten de weg naar het Besterdplein goed te vinden. Maar ook toevallige voorbijgangers schoven graag even aan voor een kopje tilburgse koffie van het Bèkske en Tilburgse thee van Art of tea en natuurlijk een lekker stukje taart. Alle bezoekers kregen een stemformulier waarop zij konden aangeven welke taart in hun ogen de beste/mooiste was. De publieksprijs werd gewonnen door Bo Jessen met haar Kruiken Progress

Prijzen, prijzen, prijzen!
Niet alleen de hobbybakkers uit de finale konden mooie prijzen winnen. Voor de bezoekers werden er de hele dag door verschillende loterijen georganiseerd. De ondernemers van de Besterd hadden hiervoor mooie kleine en grotere prijzen ter beschikking gesteld, waaronder wijn, waardebonnen, verrassingspakketten en een zonnebril. Er zijn een hoop mensen blij gemaakt deze dag!

Bekijk hier het filmpje op Facebook en hier voor de recepten.