TILBURG – Het Geheim van de Kempen, organisator van een toertocht en evenementen rond de wielersport, organiseert op donderdagavond 23 maart in samenwerking met winkeliersvereniging de Besterd een wielercafé in Ruimte X van Cinecitta, Willem II-straat 29 in Tilburg.

In overleg met enkele initiatiefnemers die de Ronde van den Besterd nieuw leven in willen blazen, is besloten om als thema de Ronde van den Besterd te kiezen. Die wordt op zondag 18 juni, Vaderdag, na ruim twintig jaar nieuw leven wordt ingeblazen.

Donderdag 23 maart zullen vanaf 20.00 uur prominente oud-winnaars en andere oud-renners, waaronder Berrie Zoontjes, Huub Kools en Hans Brankaert, acte de présence geven. Verder zijn er interviews met de initiatiefnemers, de winkeliersvereniging, en wordt oud beeldmateriaal van dit criterium gepresenteerd. De interviews worden afgenomen door voormalig Brabants Dagblad journalist en kenner van de wielersport, Rinus van der Heijden. Het geheel wordt gepresenteerd door Jace van der Ven, eveneens wielerliefhebber en oud-journalist. De interviews zullen worden afgewisseld met het voorlezen van columns, die speciaal voor deze avond geschreven zijn door Jace van der Ven. De Tilburgse singer-songwriter André van den Boogaart staat garant voor de rauwe, maar pakkende muzikale intermezzo’s.

Kaartjes voor deze bijzondere avond zijn à € 6,00 p/p (inclusief een drankje naar keuze) te koop via www.cinecitta.nl of aan de kassa van Cinecitta, elke dag vanaf 13.30 uur.