Koningsdag Korvel 2017 organiseert dit jaar ook zijn vijftigste editie dus een extra reden om er een extra groot feest van te maken. Enerzijds is het doel van Koningsdag Korvel 2017 een jubileumjaar te laten zijn aan de andere kant willen we er voor zorgen dat we de extra capaciteit hebben voor de grote stroom bezoekers die naar Tilburg komt. Dit betekent een uitbreiding van het evenement. Het evenement vindt normaal gesproken plaats op de Korvelseweg en het St. Annaplein . Dit jaar willen we uitbreiden met activiteiten op de Zomerstraat, Onze Lieve Vrouwenplein, Korvelplein, Korveldwarsstraat, Nieuwstraat, Gardiaanhof, Observanten hof, Frater Mattheus Park en het Fokkerpad.

Koningsdag Korvel heeft als hoofddoel het verbinden van mensen met verschillende culturele achtergronden. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt een keur aan activiteiten voor alle leeftijden. De programmering is breed zodat iedereen iets van zijn interesse kan vinden en waarmee de duur van het bezoek lang is.